‘Kaynaştırma yoluyla eğitim gören 404 bin 905 öğrencimiz var’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Bütünleştirici Eğitim Modülleri Tanıtım Programı’na Katıldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Bütünleştirici Eğitim Modülleri Tanıtım Programı’na iştirak etti. Burada yaptığı konuşmada, eğitimde fırsat eşitliğinin ne denli önemli olduğunu vurgulayan Tekin, “Her bir öğrencimizin mevcut yeteneklerini ortaya çıkarmak ve onları yukarıya taşımak eğitimin en temel amaçlarından biridir. Fırsat eşitliğini sağlamak içinse öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını, gelişim özelliklerini ve eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bu çerçevede yapılan çalışmalar, fırsat eşitliğinin temellerini oluşturmaktadır. Bizler, kucaklayıcı ve eşitlikçi eğitim ortamları oluşturarak, her bir öğrencinin eğitimden maksimum düzeyde faydalanmasını hedefliyoruz. Her birey önemlidir, değerlidir. Bu nedenle, her öğrencinin eşit imkanlarla eğitime erişimi, temel bir haktır. Özel ihtiyaçlara sahip öğrencilerimizi, nadide emanetler olarak görmekteyiz” şeklinde konuştu.
‘Çevrimiçi Eğitim İçerikleri Hazırlandı’
Bakan Tekin, eğitimin sadece akademik bilgilerin aktarımı olmadığını ve aynı zamanda bireylerin sosyal, duygusal ve kişisel becerilerini geliştiren çok yönlü bir süreç olduğunu belirterek, “Bugün burada tanıtımını yaptığımız ‘Bütünleştirici Eğitim Modülleri’, özel ihtiyaçları olan öğrencilerimizin bu çok yönlü eğitim sürecini desteklemek amacıyla atılan adımlardan sadece biridir. 3 Aralık; sadece özel ihtiyaçları olan çocuklarımız için değil, tüm toplum için daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir dünya inşa etme yolunda, farkındalık yaratma ve harekete geçme günüdür. Toplum olarak, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına her birimizin yapabileceği önemli katkılar bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, özel ihtiyaçları olan bireylerin topluma katılımını engelleyen her türlü engeli kaldırmak için kararlı bir şekilde hareket etmekteyiz. Öğretmenlerimizin kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamalarına destek vermesi amacıyla yeni bir rehber tasarlama kararı aldığımızda, Türkiye genelindeki 35 bin 461 sınıf ve branş öğretmeninin katılımıyla anket çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışma sonucunda, örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimize yönelik özel eğitim alanında çevrim içi eğitim içerikleri oluşturuldu. Bu içerikler, ‘Bütünleştirici Eğitim Modülleri’ adıyla Öğretmen Bilişim Ağı platformunda yayınlandı ve öğretmenlerimize ve öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum” dedi.