Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Lipödem Nedir?

Lipödem, bacak ve kalçalardan başlayarak ileri evrelerinde kolları da etkileyen, kanlanma ve lenfatik drenajın bozulduğu, hormonlara bağlı gelişen metabolik bir hastalıktır. Lipödem, simetrik yağ tutulumu ile bacaklarda ve kollarda kendini gösterir. Etkilenen alanlarda hassasiyet ve ağrı belirgindir.

Kadınların Yüzde 11’inden Fazlası Risk Altında!

Lipödem kadınların yüzde 11’inden fazlasında görülen bir hastalıktır. Lipödem genellikle obezite ve lenfödemle karıştırılabilir ancak simetrik yağ birikimi ve belirgin boyut farklarıyla diğer hastalıklardan ayrılır. Lipödemin ileri evrelerinde lenfödem gelişebilir ve hastalar majör depresyon yaşayabilir.

Lipödem Belirtileri Nelerdir?

  • Bacak ve kollarda vücuda uyumsuz yağ depolanması
  • Hassasiyet ve ağrı
  • Hızlı morarma
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Yürüme güçlüğü ve düz tabanlık

Lipödem Tedavisi

Lipödem hastalığının tedavisinde liposuction yöntemi kullanılarak anormal yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Liposuction, hastanın yaşam kalitesini artırarak ağrıları hafifletir. Tedaviye ek olarak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı da önemlidir.

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi.