Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı İle Tarife Kontenjanı Açıldı: İthalat İzinleri ve Gümrük Vergisi Değişiklikleri!

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanı Kararı, mısır ithalatı için büyük bir adım atıldığını duyurdu. Artık 1 milyon ton mısır, 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle ithal edilebilecek. Bu kararla, tarım sektöründe önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Son 7 ay içinde toplam 3 milyon ton mısır ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Hasat zamanında çiftçilerin mısır stoklarının azalmasını önlemek amacıyla ithalata izin verilmesi, sektördeki dengeleri koruma yolunda alınmış önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile verilen ithalat izinleri şu şekilde:

  • 10 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergisi ile izin verildi.
  • 19 Mart 2025’ten 30 Haziran 2025’e kadar yüzde 5 gümrük vergisi ile 1 milyon ton mısır ithalatına izin verildi.
  • 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır için ithalat izni verildi.

İlgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Related Posts

Son dakika: Borsada manipülatif hareket yapan 15 şüpheli için gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptıkları tespit edilen 15 şüpheli hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçlarından gözaltı kararı verildi.

CHP’den hükümete don felaketi çağrısı: ‘Ekonomiye yansıması kaçınılmaz’

CHP’li Erhan Adem, son don felaketlerinin tarımı ciddi şekilde etkilediğini belirterek üreticilere hızlı ve adil destek çağrısında bulundu. Alın teri ve planlamaya dayalı bir yönetim anlayışının şart olduğuna dikkat çekti.

İşsizlik rakamları açıklandı

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %7,9 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul depremi sonrası GSM operatörleri sınıfta kaldı: Savaştaki Ukrayna’da fiyatlar daha düşük!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında GSM operatörlerinin hizmet verememesi kullanıcılar arasında büyük tepki yarattı. Avrupa’da sunulan uygun fiyatlı sınırsız internet paketlerinin aksine Türkiye’de mobil iletişim hizmetlerinin fiyatları ve sınırlı veri seçenekleri dikkat çekiyor.

Bakan Yumaklı: Türkiye’de tarım ve orman sektörü sürdürülebilir bir yapı üzerine oturmuştur

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye’de tarım ve orman sektörü sağlam, sürdürülebilir ve kuvvetli bir yapı üzerine oturmuştur.” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir