Avrupalı havayollarından rekor kar

Avrupa’nın önde gelen havayollarından olan British Airways ve Air France-KLM, üçüncü çeyrek bilançolarında rekor seviyelerde kar elde etti. Sonuçlar, sektörün pandemiden toparlandığını gösterirken, havayolları eğlence seyahatine yönelik artan talebin rekor kar açıklamada etkisi olduğunu ifade etti.

British Airways ortaklığı IAG, istisnai kalemler öncesi üçüncü çeyrek faaliyet karının yüzde 43 artışla 1,75 milyar Euro’ya yükseldiğini bildirdi. IAG CEO’su Luis Gallego, “Üçüncü çeyrekte tüm rotalarımızda güçlü talebin devam ettiğini gördük” dedi.

Air-France KLM ise, güçlü yaz rezervasyonlarının etkisiyle faaliyet kârının bir önceki yıla göre yüzde 31 artışla üçüncü çeyrekte 1,34 milyar avro rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Buna karşın petrol fiyatlarındaki artış ve artan jeopolitik belirsizlik, toparlanmanın kalıcılığı konusunda soruları gündeme getirdi ve havayolu hisseleri yazdan bu yana düşüş yaşadı. IAG Ceo’su, ileriye yönelik rezervasyonların “iyi” olduğunu söyledi ancak “bu yılın geri kalanını etkileyebilecek daha geniş makroekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin farkında olduğunu” ekledi.

Türk Hava Yolları ise üçüncü çeyrek bilançosunu 1 Kasım Çarşamba günü açıklayacak.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir