ASELSAN 50. yılında KKTC’de gençlerle buluşuyor

ASELSAN 50. Yılını TEKNOFEST 2025’te Kutluyor!

Türkiye’nin savunma sanayindeki öncü kuruluşlarından ASELSAN, 50. kuruluş yıl dönümünü dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2025’te kutluyor. 1975 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ASELSAN, Türkiye’ye uygulanan ambargoları aşmak amacıyla yola çıkmıştı.

ASELSAN’ın 50 Yılı TEKNOFEST’te!

TEKNOFEST 2025, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa Eski Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivalde ASELSAN, milli imkanlarla geliştirdiği teknolojileri ziyaretçilere tanıtacak.

Etkinlik kapsamında ASELSAN, dijital bir deneyim merkezi oluşturacak. Ziyaretçiler, ASELSAN’ın 1975’ten bugüne uzanan teknoloji yolculuğunu interaktif bir şekilde deneyimleyebilecek. Bu deneyim sayesinde, ASELSAN’ın savunma sanayisine kazandırdığı kritik sistemleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Çinliler Togg T10F’i daha çıkmadan kopyaladılar mı?

Togg, geçtiğimiz yıl CES fuarına damga vuran T10F fastback modelini duyurdu. Şimdi de oldukça benzer Leapmotor T01 tanıtıldı.

ASELSAN, festival alanını uzaktan kontrol edilebilen sabit ve hareketli güvenlik kameralarıyla denetleyecek. Kameralardan alınan görüntüler, TEKNOFEST Güvenlik Merkezi’ne iletilerek etkinliğin güvenliği sağlanacak.

ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın KKTC’de bağımsızlık mücadelesine dayanan bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Akyol, 50. yıl coşkusunu yaşadıklarını ve ASELSAN’ın yarım asırlık teknoloji yolculuğunun bugün dünya çapında oyun değiştirici sistemler üreten bir savunma devi haline geldiğini vurguladı.

ASELSAN, TEKNOFEST KKTC’de gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilere olan güveni pekiştirmeyi hedefliyor. Şirket, milli teknoloji ateşiyle dışa bağımlılığı azaltacak projelere imza atmayı ve geleceğin sistemlerini şekillendirmeyi sürdürecek.

Related Posts

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …

Beynimiz duruyor mu, durduğunda neler oluyor?

İnsanlar hayatlarının yüzde 20’sine kadarlık bir döneminde boş zihin durumu yaşıyor.

Bir Gmail hesabınız varsa, Google bu değişiklikleri en kısa sürede yapmanızı tavsiye ediyor!

Google ve Morning Consult işbirliğiyle yapılan araştırma, 2024’te Amerikalı Gmail kullanıcılarının %60’tan fazlasının kimlik avı amaçlı e-postalarla hedef alındığını ve bu kişilerin üçte birinin veri hırsızlığına uğradığını ortaya koydu.

Yiğit Doğukan Bozkurt’tan Paris’te 2 altın madalya

Paris Yarışları’nda Milli para kürekçi Yiğit Doğukan Bozkurt, iki altın madalya kazandı.