Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Otellerde Açık Büfe Yemeklerde Hijyen Kurallarına Dikkat!

Otellerde açık büfe yemekler, konuklara geniş bir seçenek sunarken hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları da beraberinde getiriyor.

Uzmanlara göre, reçel, bal ve marmelat gibi yiyeceklerin bulunduğu kaselerin birkaç gün açık kalabilmesi nedeniyle bakteri kaynağı olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca dilimlenmiş peynirler, soğuk etler ve yumurtaların tazeliğinin de sorgulanması gerektiğini bildiriyor.

Bir rapora göre, ananas, kavun ve karpuz gibi meyvelerin servis edilmeden saatler önce kesilmesi ve oda sıcaklığında bekletilmesi durumunda bakterilerin hızla çoğalabileceği belirtiliyor. Meyvelerin parlaklığını kaybetmesi veya kenarlarının koyulaşması, fazla bekletildiklerinin bir göstergesi olabilir.

Tahıl ve kuruyemişlerin nem ve hava gibi faktörlerin yanı sıra karıncaları çekebileceği için dikkatle saklanması önemlidir. Omlet veya hamburgerlerde kullanılan kıymanın kalan malzemelerden hazırlanmış olabileceği için hijyen açısından risk taşıyabilir.

Etiket uzmanı Olga Svezhakova ayrıca açık büfe restoranlarında görgü kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Konukların tabağa aşırı miktarda yemek koymaktan kaçınması ve beğenilmeyen yemekleri geri iade etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür önlemler, hem hijyen hem de israfın önlenmesi açısından önem taşıyor. Açık büfe yemeklerin keyfini çıkarırken hijyen kurallarına dikkat etmek, sağlıklı bir deneyim için kritik bir rol oynuyor.

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi.