Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Fiber Yaygınlaştırma İçin Ortak Altyapı Şirketi Önerdi

Vodafone CEO’su Engin Aksoy, Fiber Yatırımlarını Hızlandırmak İçin Ortak Altyapı Şirketi Önerdi

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, Türkiye genelinde fiber altyapıyı yaygınlaştıracak bir yatırım modeli geliştirilmesi gerektiğini önerdi. Aksoy’nun açıklamalarına göre, Vodafone, 2026 yılında hizmete sunulacak 5G teknolojisi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketin açıklamasına göre, Aksoy sektörde önemli gelişim fırsatlarının bulunduğunu ve bu alanlarda köklü değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Türkiye’de mevcut fiber uzunluğunun OECD ortalamasına ulaşmak için 2 milyon kilometreye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, ortak altyapı şirketi kurulmasının yatırımları hızlandıracağını ifade etti.

  • Aksoy’nun Önerileri

Aksoy, ortak altyapı şirketi kurulması için Varlık Fonu liderliğinde çalışma başlatılmasını talep etti. Ayrıca, sabit genişbant ile ilgili yapılacak lisans uzatım sürecinin önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Fiber altyapının yaygınlaşması için altyapı sahipliğinin bağımsız bir şirket tarafından yönetilmesi gerektiğini savundu.

5G Teknolojisinin Önemi

Aksoy, 5G teknolojisinin hizmet kalitesini artıracağını ve bireylere kurumlara fayda sağlayacağını belirtti. Ancak, eski nesil teknolojilere göre yatırım miktarının artacağını ve gelirde bir sıçrama yaratmayacağını ifade etti. Aksoy, 5G ihalesinin makul fiyatlar ve koşullarla yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Spektrum Kullanımı ve Lisans Uzatımı

Aksoy, operatörlerin spektrum kullanım hakkını makul bedellerle elde etmesi gerektiğini ve frekans tahsislerinin yeterli düzeyde olması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, sabit genişbant ile ilgili lisans uzatımı koşullarının 5G ihalesiyle paralel olması gerektiğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emine Aleyna Başoğlu – Ekonomi

Related Posts

Gökyüzünde hayat kurtaran teknoloji! Acil yardımda devrim

Kendi kendini yönetebilen ambulans drone, acil müdahale süreçlerini yeniden tanımladı. 120 kiloya kadar hasta taşıyabilen ve saatte 110 kilometre hızla 150 kilometre mesafeye ulaşabilen bu otonom drone, tasarımcısına 20 bin dolar ödül kazandırdı …

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …

Beynimiz duruyor mu, durduğunda neler oluyor?

İnsanlar hayatlarının yüzde 20’sine kadarlık bir döneminde boş zihin durumu yaşıyor.

Bir Gmail hesabınız varsa, Google bu değişiklikleri en kısa sürede yapmanızı tavsiye ediyor!

Google ve Morning Consult işbirliğiyle yapılan araştırma, 2024’te Amerikalı Gmail kullanıcılarının %60’tan fazlasının kimlik avı amaçlı e-postalarla hedef alındığını ve bu kişilerin üçte birinin veri hırsızlığına uğradığını ortaya koydu.

Yiğit Doğukan Bozkurt’tan Paris’te 2 altın madalya

Paris Yarışları’nda Milli para kürekçi Yiğit Doğukan Bozkurt, iki altın madalya kazandı.