Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında çocukların en sevdiği aktivitelerden biri deniz ve havuz keyfidir. Ancak, özellikle sağanak yağışlardan sonra denize girmek bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, yağışların ardından deniz suyunda bulunan bakterilerin ve kirli sulardaki enfeksiyon riskine dikkat çekiyor.

“İSHAL, KUSMA, ATEŞ GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT EDİN”

Dr. Öztürk, kirli deniz suyuyla temas eden çocuklarda genellikle ilk 24-72 saat içinde ishal, karın ağrısı, kusma, halsizlik, göz kızarıklığı, kulak ağrısı ve ateş gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda bir sağlık uzmanına başvurulması önem taşıyor.

“YAĞMUR SONRASI 1-2 GÜN BEKLEYİN”

Uzman Dr. Öztürk, özellikle yağmurdan sonra çocukları hemen denize sokmamaları gerektiğini vurgulayarak, yağmur sonrası en az 24-48 saat beklemenin su kalitesi açısından önemli olduğunu ifade ediyor. Durgun ve köpüklü bölgelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Uzman Dr. Öztürk ayrıca, denizden çıkan çocukların temiz suyla duş almasının, göz, kulak veya cilt sorunu olan çocukların denizden uzak tutulmasının enfeksiyon riskini azaltabileceğini söylüyor.

“DOĞAL EĞLENCE SAĞLIĞI BOZMASIN”

Denizin çocuklar için eğlenceli ve fiziksel gelişim açısından faydalı olduğunu belirten Uzman Dr. Öztürk, ancak enfeksiyon riskine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu hatırlatan Dr. Öztürk, ebeveynlerin önlemler alarak çocuklarının sağlığını koruyabileceğini vurguluyor.

Related Posts

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.