Çanakkale’de Bitki Sağlığı Toplantısı Düzenlendi

Çanakkale’de 2024 Yılı Bitki Sağlığı Programı Değerlendirildi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 Yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı’nı gözden geçirmek ve 2025 Yılı için Bitki Sağlığı ve Karantina Programı prensiplerini belirlemek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Çanakkale Ticaret Borsası’nda gerçekleşen toplantıda, il genelinde tarım alanlarında karşılaşılan zararlılarla mücadele, hastalıkların önlenmesi ve biyolojik mücadele konuları ele alındı.

2025 yılının “Kalıntı ile Mücadele Yılı” ilan edilmesiyle birlikte bitki koruma faaliyetlerine daha fazla önem verilmesi ve pestisit satış bayilerinin eğitilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yöneticileri, ilçe müdürleri, teknik personel ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileri katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Sevi Gözay Uğurlu – Güncel

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Kalp Krizinin Belirtileri !

Kalp krizi bazen çok fazla belirti vermeden insan hayatını tehdit edebilir. Uzmanlar, ‘sessiz kalp krizi’ belirtilerini açıkladı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi.