Bilim Kuşağı Atölyeleri: Deprem bölgesi öncelikli olmak üzere 77 farklı ilde 641 bin çocuğa ulaşıldı

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu İş Birliğiyle Bilim Kuşağı Atölyeleri Projesi

Ülkemizde çocukların temel bilimsel kavramlarla erken yaşta tanışmaları ve bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin artırılması amacıyla Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu iş birliğiyle “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında deprem bölgesi öncelikli olmak üzere 77 farklı ilde toplam 641 bin 210 çocuğa ulaşıldı.

6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölgeler başta olmak üzere 3 yılda 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen projede, bilim eğitimcileri ve bilim gönüllüleri rehberliğinde atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, öğretmenlerin rehberliğinde okullara gönderilen bilim setleriyle çocuklar eğlenceli ve öğretici bilim içeriğiyle buluşuyor. Proje aynı zamanda öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarına da olumlu katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje Kapsamında Elde Edilen Veriler

  • Katılımcıların yüzde 99’u bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin arttığını belirtti.
  • Problem çözme becerilerinde yüzde 89 oranında gelişim gözlemlendi.
  • Öğrencilerin yüzde 88’i olaylara farklı açılardan bakabildiklerini belirtti.
  • Diğer öğrencilerle olan iletişimde yüzde 89 gelişim sağlandı.
  • Yaratıcı düşünme yeteneklerinde yüzde 91 oranında ilerleme kaydedildi.
  • İletişim becerileri yüzde 89 oranında iyileşti.
  • Öğrencilerin yüzde 81’i bilim atölyelerinin diğer derslere olan ilgilerini artırdığını söyledi.
  • Teknoloji anlama yeteneklerinde yüzde 96 oranında artış sağlandı.
  • Mühendislik becerilerinde yüzde 93, matematik ve fen bilgisi becerilerinde yüzde 87 olumlu etki gözlemlendi.

İstanbul Bilim Kuşağı Atölyeleri – Haliç İlkokulu Öğrenci Projeleri

  1. Akıllı Kedi Evi

Bu projenin amacı, kedilere sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmak; akıllı teknoloji ve fen bilimleri becerileri kullanarak otomatik beslenme, havalandırma ve koruma sistemleri içeren çevre dostu bir kedi evi tasarlamak ve böylece hem hayvanların refahını artırmak hem de çevre kirliliğini azaltmaktır.

Aydınlık ve Güvenli Ülkem

Bu projenin amacı, güneş enerjisinden yararlanarak evlerden başlayarak güvenli, aydınlık ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak; fen bilimleri becerilerini kullanarak çevreye duyarlı, doğal enerji kaynaklarını etkin şekilde kullanabilen sistemler geliştirmek ve böylece doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmaktır.

Tekno Sandalye

Bu proje, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Engelli, yaşlı ve dezavantajlı bireylerin yaz sıcağında dış ortamda daha konforlu vakit geçirebilmeleri için otonom hareket edebilen, tente ve fan sistemleriyle desteklenmiş bir tekerlekli sandalye prototipi geliştirilmiştir.

Haliç İlkokulu / Selma Akar – Rehberlik Öğretmeni

İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu iş birliğiyle yürütülen Bilim Kuşağı Atölyeleri projesinde hedefim, sahip oldukları teknik ve mühendislik ilgisinin ötesinde farklı sosyal becerilere sahip öğrencileri bir araya getirerek iletişim becerilerini de desteklemek. Projeye katılan çocukların sadece bilimsel değil aynı zamanda sosyal anlamda da gelişimlerini gözlemlemek benim için son derece önemli.

Çocuklarımızla birlikte kodlarla, sensörlerle ve bilimle tanışıyoruz. Proje sayesinde çocuklarımızın geleceğe dair problemlere karşı çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirdiğini gözlemliyoruz. Yeni nesil, bilgiyi deneyimleyerek ve dokunarak öğrenmeyi tercih ettiği için bu tür projelerin çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Related Posts

2025 YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih takvimi ÖSYM tarafından duyuruldu. Peki, 2025 YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır?

LGS’de engel tanımayan başarı öyküsü: Gözündeki ağrıdan günde sadece 2 saat çalışabildi Türkiye birincisi oldu

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yaşayan ve sağ gözünde görme kaybı bulunan Ahmet Taha Çömlekçi, LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Gözündeki ağrılar sebebiyle günde 2 saat ders çalışabilen Ahmet Taha, azmiyle Türkiye birincileri arasına girdi.

Bugün ne sınavı var, 13 Temmuz Pazar hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM 2025 sınav takvimi bilgisi…

Bugün ne sınavı sorusu, ilgili oturumlara katılacak adaylar tarafından sorgulanıyor. Adaylar yoğun hazırlık sürecinin ardından belirlenen takvim doğrultusunda sınavlara girecek. Bu bağlamda 13 Temmuz Pazar hangi sınav yapılıyor sorusu da araştırılıyor. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı sınavları hafta sonları belirlenen merkezlerde gerçekleştiriliyor. Peki Bugün ne sınavı var, 13 Temmuz Pazar hangi sınavlar yapılacak? İşte ÖSYM 2025 sınav takvimi bilgisi…

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

AÖL 3.dönem sınav yerleri açıklandı mı? MEB AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. Dönem sınavları yaklaşırken, öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, AÖL 3.dönem sınav yerleri açıklandı mı? MEB AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır?